Bestuur Inholland verbiedt stage

/

Karina, 24 jaar, volgt een hbo-opleiding bij de hogeschool Inholland in Den Haag. Ze wordt opgeleid tot het vervullen van managementfuncties in de bedrijfstak Media & Entertainment. Naast haar studie is ze werkzaam als verkoopster in een seks-shop. Ze wil doorgroeien naar een managementfunctie in deze sector. Ze heeft een stageplaats gevonden voor een zesmaands stage als management-assistent bij de productie van seksfilms. De stage-aanvraag is aanvaard door de opleiding.
Karina wil met haar stageproject bijdragen aan de innovatie van de porno-industrie. Ze wil een vrouwvriendelijke seksfilm produceren en het stagebedrijf is bereid daaraan mee te werken. Maar wat de opleiders niet hadden voorzien, is dat het stage­bedrijf de publiciteit zou zoeken. Toen de hogeschoolbestuurders uit de media vernamen wat Karina van plan was, schoten ze in een kramp. Om reputatieschade te voorkomen, berichtten zij per omgaande dat de hogeschool de stage-aanvraag bij nader inzien niet aanvaardt. Als argument voeren zij aan dat de erotische sector ‘zich niet verhoudt tot de waarden waar de hoge­school voor staat’.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

2 reacties op “Bestuur Inholland verbiedt stage”

  1. Karina sleept Inholland voor de rechter (PowNed 19/3/2014).
    UPDATE I: Om te beginnen buigt een interne bezwaarcommissie van InHolland zich op derde paasdag over de kwestie (AD 18/4/2014).
    UPDATE II: Na aanpassing van het stageplan (meer nadruk op bedrijfskundig onderzoek, geen rechtstreekse bemoeienis met productie) is inHolland toch akkoord gegaan met de stage (Trajectum 15/5/2014).

  2. Hogeronderwijsjurist Peter Kwikkers stelt eveneens dat het instellingsbestuur inbreuk heeft gemaakt op de wettelijk vastgelegde academische vrijheid van de betrokken studente (Science Guide 9/4/2014).