Big brother in Rotterdam

/

Van de derdeklassers op Rotterdamse middelbare scholen heeft 7% in de afgelopen maand een of meer joints gerookt. Dat kan men opmaken uit gegevens van de Jeugdmonitor Rotterdam. Onder leiding van wethouder Geluk wordt dit schooljaar een aanpak ontwikkeld om bij alle middelbare scholieren via een urinemonster te testen of ze de afgelopen weken cannabis hebben gebruikt. Ook wordt getest of ze de afgelopen week andere drugs hebben gebruikt. Onlangs maakte het Gemeentebestuur in een persbericht bekend dat die drugtests met ingang van volgend schooljaar op alle scholen worden ingevoerd. Mede dankzij vragen uit de Gemeenteraad is inmiddels in grote lijnen bekend welke aanpak wethouder Geluk voor ogen heeft:
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

3 reacties op “Big brother in Rotterdam”

  1. De VVD heeft kritische kamervragen over deze kwestie gesteld.

    Update: op 5/6/2009 zijn die vragen door minister Rouvoet beantwoord.

  2. De privacybescherming van leerlingen (en hun vertrouwensrelatie met de school) wordt steeds verder uitgehold, zo blijkt uit de plannen (10/6/2009) die OCW samen met minister Rouvoet heeft gesmeed. En dat allemaal ter bescherming van het welzijn van jongeren (en natuurlijk ter bescherming van de staatsveiligheid en ter bestrijding van hun eventuele radicalisering).

  3. […] onderworpen terwijl er geen concrete verdenking tegen hem of haar bestaat. In 2008 en 2009 kwamen ook Nederlandse scholen in het nieuws. De Rotterdamse wet­houder wilde op brede schaal […]