De vlegeljaren van Adrian Mole

/

De puber Adrian Mole was dertien driekwart toen Sue Townsend zijn Secret Diary optekende. Over zijn leven vóór die tijd is niets bekend. Wat deed hij bijvoorbeeld toen hij negen of tien was? National Trust, de Britse Vereniging voor Natuurmonumenten, heeft een lijst van 50 activiteiten opgesteld, die Adrian eigenlijk zou moeten ondernemen voordat hij elf driekwart wordt. Niet voor de TV of achter de computer zitten, maar lekker buiten spelen.
Dat is niet zomaar een reclamepraatje. Julia Steiny bericht over ouders die aan de bel trekken omdat hun schoolgaande kinderen steeds minder tijd wordt gegund voor vrij buitenspelen (Education News 12/4/2012). Buiten spelen is niet alleen belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling: ook hun schoolprestaties worden er beter van.

Wil je reageren op dit blogbericht? Schrijf dan een reactie op je eigen site en stuur een trackback naar https://onderwijsethiek.nl/onderwijs/de-vlegeljaren-van-adrian-mole/trackback/ of stuur je reactie per e-mail en vermeld daarbij de permalink van ons bericht (HTML-codes zijn toegestaan).

Eén reactie op “De vlegeljaren van Adrian Mole”

  1. Mag je hier eigenlijk wel van vlegeljaren spreken? De gelijknamige, baldadige jeugdjaren van Pietje Bell vielen in zijn middelbareschooltijd. Maar toen prof. Nicolaas Beets De grote jongen publiceerde, in 1954, bedoelde hij de leeftijdsperiode van 9 tot 14 jaar. De ondertitel luidde: De psychologie van de vlegeljaren.