Een schoktherapie

/

Het was een T-bone crash: de ene auto was dwars op de andere ingereden. De jeugdige chauffeur had niet goed opgelet doordat hij aan het SMS’en was. De leerlingen van Brodhead High School (Wisconsin) kregen ’s morgens via de closed-circuit TV te horen dat vier met name genoemde medescholieren bij de crash waren omgekomen. Tien minuten later werd het bericht gerectificeerd. Ze zijn nog springlevend, maar laat dit een lesje voor iedere leerling zijn, en speciaal voor de 16-jarigen die na afronding van de Middle School hun rijbewijs hebben gehaald: door te SMS’en achter het stuur, breng je jezelf en anderen in gevaar!
Het was dus een nepbericht in het kader van een rij-veiligcampagne die de school op initiatief van de leerlingenraad op touw had gezet. Maar de aanwezige leerlingen konden dat niet weten. Velen waren bij het horen van het overlijdensbericht in snikken uitgebarsten. En de daarop­volgende protesten van ouders zijn door de schoolleiding en door de leerlingenraad van Brodhead High School weggewuifd met het argument dat de jonge chauffeurs hardleers zijn en dat je ze met zoetgevooisde waarschuwingen niet bereikt. Het meest verontrustende van deze recente gebeurtenissen is dat de schoolleiding, zelfs achteraf, niet inziet dat zij onprofessioneel gehandeld heeft.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

Eén reactie op “Een schoktherapie”

  1. De T-bone crash is genoemd naar de botformatie van de T-bone steak die men bij volkse restaurants op het menu aantreft. Maar bij oversekste mannetjes verwijst het voltooid deelwoord T-boned tevens naar de wijze waarop zij hun bedpartner menen te moeten bejegenen.