Excellente basisscholieren

/

Slechts driekwart van de excellente basisscholieren (zoals gemeten op de Eindtoets Basisonderwijs) haalt in zes jaar het VWO-diploma. Dat blijkt uit een GION-rapport dat deze week gepubliceerd is. Het gaat om leerlingen die in 1999 het voortgezet onderwijs in­stroomden nadat ze minimaal 549 punten op de CITO-toets hadden verworven. Niet meer dan één op de 23 basis­scholieren haalt zo’n excellente CITO-score. Hoe komt het dat lang niet al deze ‘high potentials’ zonder vertraging het VWO-diploma behalen? De GION-onderzoekers wijzen op vier belangrijke factoren. Maar misschien moeten we hun lijstje aanvullen.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

3 reacties op “Excellente basisscholieren”

  1. […] “De puberale prestatiedip van jongens.” Klinkt als iets dat je achterin een stinkende klerenkast vindt. Tot zover mijn inhoudelijke bijdrage aan deze discussie. Voor het onderzoek waar de eerste vier punten vandaan komen, klik hier. En voor een uitgebreide uitleg van alle punten, verwijs ik u zeer gaarne door naar de weblog van Wes Holleman (hier). […]

  2. OCW heeft kamervragen beantwoord (21/6/2012).

  3. In De Volkskrant (23/6/2012) geeft Mirjam Hommes een prachtige schets van wat ik bedoelde met die puberale prestatiedip.