Feminisering van het onderwijs

/

Al een tijdje worden er her en der vragen gesteld bij de grote instroom van vrouwen in het onderwijs. De ‘verjuffing’ of ‘feminisering’ van het onderwijs zou zijn invloed laten gelden op de ontwikkeling van de leerling. Inderdaad is er in de afgelopen vijf­tien jaar een duidelijke toename van vrouwlijke onderwijzers, leraren en docenten. En het is ontegen­zeggelijk waar dat de ontwikkeling van leerlingen beïnvloed wordt door de leerkrachten, die hen een flink deel van de dag onder hun hoede hebben. Maar maakt het echt zoveel verschil of er een man dan wel een vrouw voor de klas staat: heeft dat echt zoveel invloed op de ontwikkeling van het kind? Om daarover duidelijkheid te krijgen, zullen we eerst de rol van de vader bij de ontwikkeling van het kind onder de loep nemen. Vervolgens zullen we inspiratie opdoen uit de Volkskrantdiscussie over de Onderwijsagenda.
Lees verder ….. (PDF)

Wil je reageren op dit blogbericht? Schrijf dan een reactie op je eigen site en stuur een trackback naar https://onderwijsethiek.nl/onderwijs/feminisering-van-het-onderwijs/trackback/ of stuur je reactie per e-mail en vermeld daarbij de permalink van ons bericht (HTML-codes zijn toegestaan).

Eén reactie op “Feminisering van het onderwijs”

  1. Zij-instromer Ferry Haan wijdde een column aan de underachievement van manlijke scholieren (De Volkskrant 10/2/2010), waarna een lange discussiedraad.