Gemengd nieuws

/

1. Op het Gijsbrechtcollege in Amsterdam worden lokjoden ingezet om het racisme van leerlingen te bestrijden. Rector Asscher licht toe: ‘De lokjood (met orthodox keppeltje) wordt voorzien van een verborgen camera en microfoon. Medeleerlingen die hem pesten of najouwen krijgen een waarschuwing en als ze in herhaling ver­vallen, worden ze geschorst.’ Een plaatselijke journalist informeerde of de school ook loknegers (behoorlijk zwart) en lokmoslims (met orthodoxe hoofddoek) gaat inzetten. De rector erkent dat die minderheden eveneens bescherming verdienen, maar gezien de joods-christelijke fundamenten van onze samenleving heeft de bestrijding van antisemitisme volgens hem de hoogste prioriteit.
2. De Rotterdamse avondvierdaagse wordt gesponsord door Adidas. Bij de start krijgen de deelnemertjes een gratis petje van dat bedrijf uitgereikt. De sponsor stelt als eis dat reclame-uitingen van de concurrenten Nike, Puma en Reebok geweerd worden. De gemeente Rotterdam heeft inmiddels het desbetreffende APV-artikel in werking gesteld. Als con­currenten langs het parcours flyers uitdelen, zullen ze door de politie worden opgepakt. De gemeentelijke woordvoerder licht toe: ‘De avondvier­daagse past in ons grootstedelijke evenementenbeleid, maar we moeten de tering naar de nering zetten. Dat vereist samenwerking tussen publieke en private partijen.’
Bron: Elsevier 21/6/2010, Telegraaf 24/6/2010

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

Eén reactie op “Gemengd nieuws”

  1. Blogger Johanna_Nouri (Volkskrant 1/7/2010) behandelt de vraag of het maatschappelijk verantwoord is joden méér dan moslims/negers/homo’s tegen uitingen van racisme te beschermen.