Hans Wansink over studietempo en studieuitval

/

Wie is Hans Wansink? Hij is research fellow van de Wiardi Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de PvdA) en redacteur van de Volkskrant-opiniepagina. Volgens zijn Linkedinprofiel behoort het tevens tot zijn redactionele taken Op-Eds te schrijven: opiniĆ«rende artikelen of commentaren die niet noodzakelijkerwijs de mening van de hoofdredactie weerspiegelen. Gisteren publiceerde hij op de opiniepagina een groot opgemaakt commentaar (6/8/2014) naar aanleiding van twee artikelen (5/8/2014) over de matchingprocedures (studiekeuzechecks) voor aanstaande studenten. Zijn no-nonsense boodschap: studeren moet minder vrijblijvend worden, zodat minder studenten uitvallen en 90% van de studenten in de nominale cursusduur het bachelordiploma haalt (dus w.o. in 3 en hbo in 4 jaar). Maar, meneer Wansink, uw verhaal beantwoordt niet aan de journa­listieke normen van een kwaliteitskrant.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

2 reacties op “Hans Wansink over studietempo en studieuitval”

  1. Ook Casper Albers fileert het commentaar van Wansink (lezersbrief VK 9/8/2014 p.39). En onderwijscolumniste Aleid Truijens (ibidem p.8) zaagt aan de pijlers van zijn stellingname met de vraag: wat is er zo vreselijk aan lang studeren?

  2. De ombudsvrouw van de Volkskrant wijdde vandaag haar column aan de redactionele commentaren, zoals dat van Wansink. Deze worden weliswaar geschreven en ondertekend door EEN redacteur, maar ze worden gedragen door een zware commissie uit de VK-redactie. Ze reflecteren de identiteit van de krant. [Wansinks persoonlijke relatie met de WBS was hier dus irrelevant, want het artikel reflecteerde veeleer de relatie van het instituut Volkskrant met ons centrum-rechtse kabinet.]