Howard Middle School ontslaat drie leraren

/

Oliver O. Howard was een generaal uit de Amerikaanse Burgeroorlog die opkwam voor de bevrijde en gevluchte slaven. Nogal wat onderwijsinstellingen zijn naar hem vernoemd, zoals de Howard University in Washington D.C., die zich sinds haar oprichting (1867) op de emancipatie van African-Americans heeft gericht. Op haar campus is ook een driejarige middenschool gevestigd: een thuishaven voor leerlingen met een bèta-knobbel. Tegenwoordig is het een charterschool, die weliswaar door de overheid bekostigd wordt maar niet aan alle overheidsregels hoeft te voldoen. De etnische samenstelling is voor 94% African-American.
De afgelopen weken stond het schoolcurriculum in het teken van Black History. Maar kennelijk is de professionele ruimte van de leraren strak begrensd. NBC News (31/1/2015) bericht dat alle drie de leraren Social Science op staande voet ontslagen zijn omdat ze, in afwijking van het voorgeschreven curriculum, te veel Black History in hun lessen hebben gestopt. De school komt in de loop van deze week met een officiële toelichting.

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

Eén reactie op “Howard Middle School ontslaat drie leraren”

  1. De school heeft gisteren verklaard dat de drie leraren niet ontslagen zijn maar uit eigen beweging ontslag hebben genomen. Maar de Washington Post (4/2/2015) heeft vernomen dat de reden van hun ontslag, middenin het schooljaar, wel gelegen is in het feit dat ze naar hun zin te weinig ruimte kregen om Black History te behandelen.
    Verder nog een erratum van mijn kant: in Noord-Amerika geldt de maand februari als de officiële Black History Month, dus die was nog niet begonnen op het moment dat de werkzaamheden van de drie leraren beëindigd werden.