Kijk onze stuurman na

/

Roeiers van de Tufts University maakten reclame voor een muziekfestival op de campus. Check out our cox, luidde de tekst op hun T-shirts. Daarmee bedoelden ze hun stuurlieden: de cox­swains van de gestuurde twee, vier en acht. Maar sommige puriteinen zochten er méér achter en dienden een klacht in. De roeiers werden geschorst door de universiteit. Maar ze hebben een excuusbrief geschreven, zodat ze nu toch nog aan de kampioenschappen mogen meedoen die dit weekend in New England verroeid worden.
Bron: Huffington Post 3/5/2012

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

2 reacties op “Kijk onze stuurman na”

  1. Correctie! Ze maakten geen reclame voor het muziekfestival, maar ze droegen de gewraakte T-shirts toen ze vorig weekend aan het festival deelnamen (Weekly Standard 3/5/2012).

  2. Twee student-ondernemers van de University of Delaware hebben een proces tegen hun universiteit aangespannen. Zij hadden T-shirts laten drukken voor de footballmatch die eind oktober 2012 bij gelegenheid van de Homecoming Event (alumniweek) gehouden zou worden. Op de shirts stond niet zomaar UD, maar ‘U can suck our D’. Dat is een populaire yell van UD-studenten, bedoeld om de tegenstanders figuurlijk uit het veld te slaan. De universiteit dreigde met tuchtrechtelijke sancties om reden dat de ondernemers zonder toestemming van haar trademark (UD) gebruik maakten, waarop zij de verkoop afbliezen. De werkelijke reden was natuurlijk dat deze vuilbekkerij volgens haar schade zou doen aan haar reputatie en aan haar relaties met de alumni. Via de rechtszaak willen de ondernemers nu hun financiële schade op de universiteit verhalen.
    Bron: Delaware-Online 14/12/2012.