Lerarenbond in actie tegen website Beoordeelmijnleraar.nl

/

De Algemene Onderwijsbond heeft ernstig bezwaar tegen de openbare website waar leerlingen hun leraren kunnen beoordelen, zo meldt het Dagblad De Limburger (31/1/2008). Zestig procent van de AOb-leden zou willen dat deze website zo snel mogelijk verdwijnt. De VO-raad, het ministerie van OCW en de scholierenorganisatie LAKS hebben zich bij dit protest aangesloten. Maar in buitenlandse rechtszaken is gebleken dat de rechter niet bereid is leerlingen in hun vrijheid van meningsuiting te beknotten, ook niet als ze hun leraren anoniem beoordelen.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

5 reacties op “Lerarenbond in actie tegen website Beoordeelmijnleraar.nl”

  1. Ik kwam vandaag een waardevolle discussie over Beoordeelmijnleraar tegen, op het onderwijsblog van Wilfred Rubens.

  2. Het Bureau Ortho-Consult is de geestelijke vader van de website Voor Elke Mentor. Op hetzelfde adres is de uitgeverij Quirijn gevestigd, dat het ‘Handboek voor Elke Mentor’ op de markt brengt. Onlangs publiceerde Ortho-Consult een Beoordelingsformulier Docenten. Het blijft onduidelijk of het bedoeld is als een ’tool’ met behulp waarvan docenten zelf feedback kunnen uitlokken, of dat het volgens de makers ook kan dienen als ’tool’ voor de personeelsbeoordeling. Evenmin wordt duidelijk in hoeverre de leerlingen er volgens de makers recht op hebben van de uitkomsten kennis te nemen. Maar misschien dat we die toelichting in het Handboek kunnen vinden.

  3. Op zijn weblog Wauwel (29/10/2008) publiceerde Rein Bijlsma vandaag gegevens over het keuzegedrag van de bezoekers van Beoordeelmijnleraar.nl. Eerder waren ook al enige gegevens op laatstgenoemde site gezet.

  4. […] de website Beoordeelmijnleraar.nl tot de orde geroepen. De lerarenvakbond AOb vond het geen manier dat leraren in het openbaar met naam en toenaam op deze website door hun leerlingen geĆ«valueerd […]

  5. De scholierenvakbond LAKS heeft een handboek voor leerlingen om hun docenten te evalueren gepubliceerd (10/6/2015)