Ouderwetse discipline op school

/

De conservatieve Britse onderwijsminister, Michael Gove, wil dat de ouderwetse school­discipline hersteld wordt, zo kondigde hij bij zijn aantreden, twee jaar geleden, in een witboek aan. Keurige schooluniformen en strenge straffen. Handhaving van de discipline is ook een belangrijk aandachtspunt in de Teachers’ Standards die per 1 september in Engeland worden ingevoerd.
Het ministerie heeft dit jaar laten onderzoeken hoe de Engelse leraren daar tegenover staan. Meer dan de helft van de middelbareschoolleraren stuurt ongezeglijke leerlingen nooit naar de bevoegde directiefunctionaris, maar een overgrote meerderheid laat hen wel eens voor straf nablijven. In het basisonderwijs is het net andersom: nablijven komt bijna niet voor, maar 83% van de onderwijzers stuurt ongezeglijke leerlingen wel eens naar het schoolhoofd. Er is ook een ander verschil tussen primair en secundair onderwijs: 42% van de onderwijzers schreeuwt nooit tegen ongezeglijke leerlingen, terwijl slechts 28% van de middelbareschoolleraren zich nooit aan schreeuwen bezondigt. Eén op de vier onderwijs­gevenden meent dat er op hun school onvoldoende trainingsmogelijkheden zijn voor diegenen die moeite hebben met orde houden.
Er zijn nog geen gegevens beschikbaar over het aantal leerlingen dat jaarlijks geschorst of verwijderd is sinds het witboek werd uitgebracht.
Bron: Daily Telegraph (24/10/2010; 26/6/2012); Persbericht ministerie (26/6/2012)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.