Religieuze indoctrinatie?

/

Voor de openbare scholen in Temecula (Californië) geldt een verbod op religieuze indoctrinatie. Dat is vastgelegd in de richtlijnen van het schooldistrict. Maar sommige scholen weten daar niet goed raad mee (Fox News 14/1/2014). Het was in de laatste schoolweek vóór Kerstmis. De leerlingen van groep 3 moesten iets mee naar school nemen dat bij hen thuis tot de kersttraditie behoort. Ieder kind moest daarover een éénminuutpraatje houden. Brynn had de ster van Bethlehem meegenomen. Die zetten we altijd op de top van de kerstboom, vertelde ze aan de klas, ter herinnering aan de drie koningen die de ster volgden, op weg naar het kindje Jezus, onze Heiland. Vervolgens wilde ze Johannes 3 vers 16 opzeggen, maar daar kwam ze niet aan toe. Ze werd resoluut door de juf afgekapt en naar haar plaats teruggestuurd. De moeder van Brynn was geschokt toen ze daarvan hoorde. Ze riep het schoolhoofd de volgende dag ter ver­antwoording. Maar die gaf haar leerkracht gelijk: we zijn aan regels gebonden om de leerlingen tegen indoctrinatie te beschermen. Inmiddels buigen de bestuurders van het schooldistrict zich over deze kwestie. We mogen aannemen dat zij die onprofessionele interpretatie van Richtlijn #6141.2 zullen rechtzetten.

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

2 reacties op “Religieuze indoctrinatie?”

  1. Is de juf een dogmatische christenhater? Ik denk van niet. Mag ik even fantaseren? Ze gaat elke zondag naar de mis, maar op school zijn christelijke vieringen verboden. Toch wil ze Kerstmis niet onopgemerkt voorbij laten gaan in de klas. Alle kinderen mogen wat meenemen, ongeacht of ze thuis christelijk, islamitisch of onkerkelijk worden opgevoed. Aansluitend bij hun eigen denk- en leefsituatie, weet je wel. Dat ging allemaal goed, totdat Brynn met Onze Heiland kwam aanzetten, en zelfs met een bijbeltekst. Proberen de ouders van Brynn stiekem te evangeliseren op onze openbare school? De juf schrikt zich rot: nu loop ik het risico door andersdenkende ouders van christelijke indoctrinatie beschuldigd te worden! Stoppen dus met die handel, want anders sta ik na de kerstvakantie op straat!

  2. De Governing Board van het schooldistrict kwam begin deze week bijeen. Zowel de leerkracht als het schoolhoofd legden ter vergadering een verklaring af waarin zij de lasterlijke aantijgingen van de christelijke actievoerders ontkennen (Temecula Patch 22/1/2014).
    UPDATE I: De ouders van Brynn zouden maandag 27/1 een gesprek hebben met het districtsbestuur (Press Enterprise 27/1/2014.