Universiteiten en hogescholen maken onderscheid tussen grote en kleine kwaliteit. Grofweg gaat het om de kwaliteit van de gediplomeerden (grote kwaliteit) en de kwaliteit van de computerleerzalen (kleine kwaliteit). Maar columnist Frank Kalshoven hanteert een ruimere definitie: kleine kwaliteit slaat wat hem betreft op de kwaliteit van de diensten die aan studenten geleverd worden (Vrij Nederland 13/9/2008). Hij maakt zich boos over het feit dat de bestuursvoorzitter van UvA/HvA studenten méér wil laten betalen voor extra’s in grote kwaliteit, terwijl de kleine kwaliteit verre van optimaal is.
Lees verder … (PDF)
2 reacties op “Studeren: value for money?”
schreef:
In de arme Letterenfaculteiten (of ruimer: Geesteswetenschappen) staat de kwaliteit van de dienstverlening ernstig onder druk. In het Nijmeegse (ANS-Online (13/10/2008) geeft Anne Elshof een update over de bezuinigingsperikelen in de alfasector. De actie Red de Talen richt zich met name op de UvA.
schreef:
Plannen UvA in strijd met de wet, kopt het Amsterdamse TV-station AT5 (30/10/2008): de UvA mag volgens minister Plasterk geen extra collegegeld vragen als studenten extra vakken volgen. Hij laat zich zich niet uit over het vragen van een extra bijdrage voor hoogkwalitatieve vervangende vakken (honours courses). Bron: antwoorden op kamervragen van het lid Pechtold, het lid Jasper van Dijk en de leden Dibi en Besselink (30/10/2008). In antwoord op vragen van laatstgenoemden over het pre-master schakeljaar antwoordt de minister dat universiteiten verplicht zijn dergelijk onderwijs zo nodig te verzorgen (zie de notitie Naar een volwassen bachelor-masterstructuur, p.5, die vandaag is verschenen).