Verboden te filmen op college

/

De rector van de locatie Whitewater van de University of Wisconsin overweegt studenten voortaan te verbieden zonder toestemming beeld- en geluidsopnamen op college te maken en deze te publiceren. Aanleiding is een gastcollege van Eyon Biddle in het kader van een eerstejaarscursus Sociologie. Biddle (Afro-American, vakbondsbestuurder en kandidaat-wethouder voor de stad Milwaukee) gaf een analyse van de hedendaagse politieke verhoudingen in de USA. Een van de aanwezigen, een conservatieve student, kreeg het gevoel dat de Republican Party en haar kiezers zwart werden gemaakt. Hij besloot een stuk van het gastcollege met zijn smartphone op te nemen en op Facebook te plaatsen. Binnen de kortste keren was het groot nieuws in de nationale conservatieve media: niet zozeer vanwege Biddle’s politieke analyse, maar vooral omdat een openbare universiteit hem een onderwijsplatform had gegeven om haar studenten met ‘eenzijdige anti-Republikeinse propaganda’ te bestoken. Welke opties heeft de rector om daarop te reageren?
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

2 reacties op “Verboden te filmen op college”

  1. Sorry, de eerste link (naar Right Wisconsin) is inmiddels alleen nog maar voor abonnees toegankelijk. Het artikel citeerde uitgebreid uit Chronicle HE (28/3/2014), dat eveneens slechts aan abonnees is voorbehouden.
    Trouwens, in de Royal Purple News, het onafhankelijke studentenblad van UW-W, is ook fors gediscussieerd naar aanleiding van het gastcollege: 5/3/2014, 12/3/2014a, 12/3/2014b, 12/3/2014c, 13/3/2014, 19/3/2014.

  2. […] aan derden aanbieden (op voorwaarde dat de beelden zoveel mogelijk geanonimiseerd worden)? Zie ook: Verboden te filmen (I); Zonder mobieltje (III); Persberichten van de school (I, II, […]