VO-leerlingen: hoe kom je voor je belangen op? (I)

/

In een vorig blogbericht werd de vraag opgeworpen hoe leerlingen op de middelbare school voor hun belangen kunnen opkomen. Het ging om een concrete casus die door Puddingpower op Scholierenforum was aangedragen: wat kun je doen tegen een leraar die de leerlingen telkens weer denigrerende beledigingen naar het hoofd slingert? Leerlingen zullen allereerst het Leerlingenstatuut van hun school raadplegen om te weten te komen welke routes er zijn om voor hun belangen op te komen. Daarnaast kunnen ze enkele algemene bronnen op het internet vinden: de brochure Klachten op school, hoe los je ze op (2007); de pagina Omgaan met klachten op school van School & Veiligheid; en de zeven klachtenpagina’s van Ouders & Onder­wijs.
In het onderstaande overzicht heb ik tien routes onderscheiden die leerlingen kunnen be­wandelen. En in een volgend blogbericht zal ik proberen deze tien routes op hun bruikbaar­heid te evalueren.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

Eén reactie op “VO-leerlingen: hoe kom je voor je belangen op? (I)”

  1. […] mijn vorige blogbericht heb ik tien routes onderscheiden die vo-leerlingen kunnen kiezen om voor hun belangen op te komen. […]