Vrij van groepsdruk

/

Femke Halsema (GroenLinks) wil de individuele geloofsvrijheid beschermen, maar ze vindt het anderzijds een goed idee de hoofddoek op school te verbieden teneinde minderjarige moslima’s te vrijwaren van rechtzinnige groepsdruk. Halsema staat dus pal voor de vrijheid van het individu. Ongetwijfeld is zij ook een warm voorstander van seksuele keuzevrijheid. Jongeren mogen zelf bepalen of ze relaties aangaan en met wie ze een relatie aangaan. Het staat hun vrij zich al dan niet op de markt van liefde en seks te begeven. Maar Halsema toont zich blind voor de groepsdruk waaraan scholieren op dit gebied blootstaan. Als Ietje-Fietje niet naar het bal toe gaat, krijgt ze algauw het stempel van slome trut opgedrukt. Wie zich niet elke dag verleidelijk kleedt en opmaakt, is een spelbreker. De betrokkene onttrekt zich aan het spel der seksen en aan de competitie met seksegenoten. Dat is het centrale strijdperk en de focus van de dagelijkse groepsdruk op school.
Lees verder … (PDF)

Alle reactiemogelijkheden zijn voor dit bericht momenteel gesloten.

2 reacties op “Vrij van groepsdruk”

  1. Heilzame apartheid…

    Aparte klassen voor jongens en meisjes … Is dat de restauratie van een traditionele, preutse samenleving, waarin de jongens tot kostwinner en de meisjes tot zorgzame huisvrouwen moesten worden gevormd: met een Jozef- en een Mariaschool, een ambac…

  2. Is een hoofddoek erger dan een lange rok, vraagt Thomas van der Dunk zich af (VK 2/6/2013). Door de reformatorische scholengemeenschap Gomarus te Gorkum wordt loodzware druk op vrouwelijke leerlingen uitgeoefend als hun knieën niet zedig bedekt zijn.