Zomerscholen (II)

/

Begin maart schreef ik een blogbericht over het OCW-experiment Zomerscholen. Inmiddels stromen de positieve berichten binnen: de meeste leerlingen die tot een zomerschool zijn toegelaten, weten hun achterstanden zodoende in te halen en worden dus alsnog bevorderd naar de volgende klas. Een andere vraag is of de bevorderde leerlingen inderdaad kans zullen zien om het nieuwe leerjaar met voldoende cijfers te doorlopen. En een volgende evaluatievraag betreft de kosten en opbrengsten van deze interventie in vergelijking met de andere interventies die voorhanden zijn (tabel 1). Onlangs schreven docent Ferry Haan en docentenbegeleider Menno van Halem daarover in De Volkskrant.
Lees verder … (PDF)

Wil je reageren op dit blogbericht? Schrijf dan een reactie op je eigen site en stuur een trackback naar https://onderwijsethiek.nl/onderwijs/zomerscholen-ii/trackback/ of stuur je reactie per e-mail en vermeld daarbij de permalink van ons bericht (HTML-codes zijn toegestaan).

2 reacties op “Zomerscholen (II)”

  1. Het AD (13/9/2013) bericht dat 204 van de 241 leerlingen die tot de zomerschool zijn toegelaten, alsnog zijn bevorderd naar de volgende klas. Dat is 85%.

  2. […] Zomerscholen (III) […]